пʼятниця, 2 серпня 2019 р.

Захистити Львів: біля скандального будинку Терлецького зберуться активісти

Сьогодні, 2 серпня біля будинку Терлецького, що на вул Сахарова,52, зберуться активісти, аби захистити окрасу вулиці від забудовника. Про це на Facebook-сторінці "Скандальні забудови у Львові" повідомила активістка Лідія Конюх.

"Всіх хто любить Львів, хто гордиться нашим чудовим історичним містом, хто не хоче в історичному ареалі бачити страшні скляні монстри. Прошу всіх небайдужих львів'ян прийти і захистити нашу історію.

Чекаємо Вас з 14 до 15 години вже сьогодні 02.08 за адресою вул. Сахарова, 52. - будинок Терлецького. Тут відбудеться виїзне засідання виконкому, члени якого повинні почути думку кожного з Вас", - йдеться у повідомленні активістки.

Як раніше згадувалось, у Львові знесуть будинок Терлецьких, який розміщений на Сахарова, 52. Таке рішення прийняв виконком ЛМР.

Також нагадаємо, що Михайло Терлецький був єдиний українець, який мав власну аптеку у Львові. Завдяки саме Михайлові Терлецькому аптека “Під Чорним орлом” стала своєрідним культурним осередком для зустрічей і співпраці української еліти в умовах польської експансії.
М.Терлецький був меценатом, він робив чималі пожертви на громадські та наукові товариства. Безкоштовно відпускав ліки для хворих лічниці Андрея Шептицького.

0 Коментар:

Дописати коментар

АРХІВ БЛОГУ