пʼятниця, 26 липня 2019 р.

Готелі, ресторани та офіси біля озера. На Стрийській – Науковій забудують більше 3 га землі

Більше 3 га землі на перехресті вулиць Стрийської – Наукової у Львові забудують двома готелями-багатоповерхівками, ресторанами, спортивно-офісним і торговим центрами. Відповідне рішення сьогодні, 26 липня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.

Так, виконком видав ТзОВ «Агенція «Європростір» містобудівні умови та обмеження на будівництво двох апарт-готелів, двох закладів громадського харчування, спортивно-офісного та торгового центрів на вул. Стрийській – Науковій.


Мова йде про забудову чотирьох земельних ділянок біля місцевого озера на перетині вул. Стрийська – Наукова, їхня загальна площа становить понад 3,2 га. Своїм рішенням виконавчий комітет дозволив забудувати їх на 50%.

Ці ділянки належать до земель житлової і громадської забудови  та до земель рекреаційного призначення. Також вони входять у зону Г-2 – зона центру ділової та громадської діяльності.
Найвищими спорудами тут будуть два готелі, які сягатимуть 64 та 44 м у висоту, а це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – 14 та 20 поверхів. Майбутній спортивно-офісний центр не повинен перевищувати 27 м, торговий центр і ресторани – по 13 та 14 м відповідно.


Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Агенція «Європростір» існує з 2006 року. Його засновником є Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Акорд», а кінцевим бенефіціаром – Олександр Берба. Чоловік донедавна був керівником будівельної компанії «Авалон Інк», а також мав безпосередній стосунок до низки фірм, пов’язаних із нею. Співвласником «Авалон Інк» є відомий бізнесмен і депутат Львівської міськради Григорій Козловський.

Також Берба є власником ТзОВ «Інсула Інвест», якому мерія сьогодні дозволила знести будинок в історичному ареалі Львова, а на його місці спорудити офіси.

Основний вид діяльності ТзОВ «Агенція «Європростір» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір його статутного капіталу становить більше 6,6 мільйона гривень.
Додамо також, що відразу поруч із запланованим будівництвом на вул. Стрийській компанія «Авалон» зводить один зі своїх житлових комплексів.


0 Коментар:

Дописати коментар

АРХІВ БЛОГУ