четвер, 4 липня 2019 р.

У Львові збирають підписи за відмову від поліетиленових пакетів у супермаркетах

Львів'янка Євгенія Титаренко наголошує на тому, що пластикові відходи мають згубні наслідки у плані забруднення планети, і особливо - Львова, де проблема сміття наближається до екологічної катастрофи. 

Відтак, жінка зареєструвала електронну петицію до міської влади Львова з проханням зобов'язати супермаркети надавати покупцям екологічну альтернативу поліетиленовим пакетикам, передає кореспондент сайту 032.ua.

"Чимала кількість мешканців Львова готові споживати свідомо і мають бажання зменшити свій еко-слід. Але це важко для сучасної людини з її шаленим ритмом життя та постійним браком часу без підтримки від самого міста. Лише у поодиноких випадках покупці використовують у крамницях та супермаркетах багаторазові торбинки замість безкоштовних поліетиленових пакетиків. Решта просто не мають альтернатив", - зауважила Євгенія Титаренко.

Львів'янка додала, що великі еко-торби, які вже продають у супермаркетах міста, не годяться для того, щоб упакувати туди фрукти, овочі або крупи, і альтернатив поліетиленовим пакетикам у цьому плані наразі немає, навіть за гроші.

"Ми не можемо змусити несвідомих громадян відмовитись від безкоштовного сміття, однак можемо дати вибір свідомим і значною мірою зменшити еко-слід всього міста", - резюмувала авторка петиції.

Станом на нині, електронне звернення набрало 15 підписів львів'ян. Усього необхідно зібрати 500 підписів за 60 діб, для розгляду петиції у Львівській міській раді.

Нагадаємо, з квітня у Львові стартувала просвітницька кампанія “Без поліетилену”, в рамках якої низка супермаркетів на один день відмовилася від поліетиленових виробів. Тоді кореспондент сайту 032.ua перевірив, чи виконують великі мережі домовленості з містом на практиці, і тоді ж з'ясувалось, що "Сільпо" наразі не планує відмовлятися від пластикових пакетиків.

Джерело: 032.ua

0 Коментар:

Дописати коментар

АРХІВ БЛОГУ